به گزارش خبرنگار مهر در بوشهر، دکتر نوذر منفرد پیش از ظهر یکشنبه در گفتگو با خبرنگاران افزود: این تعداد قنات با 10 میلیارد ریال اعتبار از محل اعتبارات خشکسالی مرمت و لایروبی می شوند.
وی اظهار داشت: هم اکنون 148 رشته قنات در استان بوشهر وجود دارد که 108 رشته آن نیازمند مرمت و لایروبی بوده که از این تعداد 80 رشته قنات فعال است.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر با اشاره به نقش قنات ها در آبیاری مزارع کشاورزی استان گفت: هم اکنون حدود 8 هزار هکتار از اراضی کشاورزی استان بوشهر با استفاده از آب قناتها آبیاری می شود که 400 بهره بردار از آنها استفاده می کنند.
منفرد با بیان اینکه شهرستان جم با 76 رشته قنات بیشترین قنات استان بوشهر را در خود جای داده است، گفت: شهرستان دشتی و دشتستان نیز به عنوان شهرستانهای برخوردار از قنات در استان بوشهر بشمار می روند.
وی اظهار داشت: همچنین قنات باغات شهرستان دشتی با داشتن حدود 388حلقه چاه و با طول پنج کیلو متر و دبی حدود 400 لیتر در ثانیه از مهمترین رشته قنات های استان و کشور محسوب می شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان بوشهر گفت: در سال گذشته عملیات بازسازی ومرمت 9 رشته قنات در روستاهای شهرستان دشتی به اتمام رسید.
وی اظهار داشت: با توجه به اینکه قنات ها در تنظیم آبهای زیرزمینی و آبیاری مزارع بسیار تاثیرگذارند لایروبی و مرمت آنان از برنامه های این سازمان همراه با دیگر برنامه های مبارزه با خشکسالی سازمان جهادکشاورزی استان بوشهر بشمار می رود.
منفرد افزود: قنات های استان بوشهر در مناطق کوهستانی و دشت قرار گرفته و از قدیم الایام یکی از مهمترین راه های ابیاری مطمئن در این استان بشمار می رفته اند.
نظر شما